OpenOrienteeringMapper

Open Orienteering Mapper er et supert, gratis (Open Source) karttegneprogram som virker på Windows, Mac, Linux og Android.

Programmet kan lastes ned her: https://www.openorienteering.org

Programmet er enkelt i bruk, men har mange avanserte funksjoner, og bør være mer enn tilstrekkelig for de aller fleste. Det er også eksportmuligheter til Ocad, så man er ikke låst i et bestemt format. Programmet støtter bakgrunnskart og bilder som man forventer.

Kart tegnet i Mapper kan også brukes direkte i PurplePen som også støtter dette kartformatet. Siden Mapper leser OCAD kan du om du har behov gjøre endringer på kart i forbindelse med løp, kan du gjøre dette med Mapper uten behov for kostbar lisens.

NOF gjennomfører for tiden et «Skolekartprosjekt», og for unge (<24år) som vil lage skolekart er det støttemuligheter for dette. Søknadsfristen er neste uke (15. februar) så er det noen unge som til lage et skolekart i nærområdet gi tilbakemelding før dette.

Det er mange skoler i byen, så er det voksne som har lyst å prøve seg er det nok til alle 🙂

Har du spørsmål om skolekart eller trenger hjelp til å komme i gang ta kontakt med Pål B.