Tips til egentrening i disse Koronatider

Heldigvis er vår idrett veldig individuell, noe som gjør at vi har mulighet til å trene for oss selv, så noen tips under (klikk i overskriften for å få opp alt):

 1. Turorienteringen vil bli satt ut som planlagt, her vil det  være minimal risiko, klubbens opplegg blir lagt tilgjengelig på siden her: https://turorientering.no/stavangerorientering/ Også andre klubber har turorientering, disse finner du på samme sted.
 2. Usynlig-O. Vi prøvde dette på sist torsdagsløp. Ikke alle fikk den til å virke siden gpsen gikk i dvale sammen med telefonen, men finn innstillingene på telefonen slik at den ikke mister gps signal når den går i dvale og prøv en av løypene som ligger ute på Usynlig-O (Søk opp programmet i AppStore eller GooglePlay)
 3. Gjenbruk gamle løpskart. Her kan du lage egne varianter, løpe løypen motsatt retning etc. 
 4. Lage egne treningsløyper – lek deg i PurplePen eller bare direkte på kart og lag egne løyper og prøv dem ut. Kart til egentrening (klubbens egne kart) kan fås ved å kontakte undertegnede.
 5. O-teknisk trening på datamaskinen – Catching features er et o-spill. Det har noen år på nakken, men det er fremdeles mange som bruker dette. Her kan du konkurere med andre og får trent o-teknikk fra godstolen. Du finner dette her: http://www.catchingfeatures.com . Fant ett til på nett som ser ut til å kunne bli veldig bra: https://store.steampowered.com/app/529020/VirtualO/
 6. Finn løyper på hjemmesiden – her ligger det gamle søndagsturer, løpskart fra enkelte løp – noen eksempler her fra hjemmesiden:
  1. http://www.o-klubb.no/?p=3650217
  2. http://www.o-klubb.no/?p=3650172
  3. http://www.o-klubb.no/?p=3650134
  4. http://www.o-klubb.no/?p=3650047
  5. http://www.o-klubb.no/?p=3649680
  6. http://www.o-klubb.no/?p=3649363
 7. Ganddal ILs ukas løype – Her ligger masse løyper, kun de siste er markert med poster, men mange løyper å velge i. Alle klubbene har bidratt med kart så det er masse å velge i: http://gandor.org/hjem/trening/ukens-loype/
 8. Sandnes ILs månedens løype. Her er det satt ut poster og tidtaking gjøres i Livelox: https://www.sandnes-idrettslag.no/orientering/dokumenter/
 9. Søk opp løpskart i andres kartarkiv på nett – Søk etter «Doma» så finner du masse gamle løyper.
 10. O-teknisk trenging med å lage skolekart i nærområdet – Last ned Mapper, få grunnlag fra kartutvalget og prøv deg som karttegner i nærområdet.

Dette var noen tips, håper at noe kan være nyttig for noen 🙂